1 Kasım 2010 Pazartesi

PANDİSPANYA

MALZEMELER:

15 Yumurta
1800 gr şeker
1650 gr un
150 gr kakao
1 paket kabartma tozu
50 g çiçek yağı

HAZIRLANIŞI:

Yumurta ve şekeri mixerde kabarana kadar çırpın,un ,kakao,ve kabartma tozunuhamur haline gelene kadar karıştıtıyoruz ve yumurtaları el yardımı ile hamura yavaş yavaş yediriyoruz en sonunda yavaşça çiçek yağını ilave edip 160 C da pişiriyoruz.

Sosu (GANAJ)

1 kg krema hayvansal krema
1 kg bitter çikolata
kremayı kaynatıp ateşten alıp bitter çikolatayı ilave edip karıştırıyoruz eriyince sos oluyor sogumuş kek üzerine dökülür ,pandispanya yı ortadan ikiye veya 3 parçaya ayırıp aralarına istediğiniz (franbuaz,vişne ) koyup ayrıca istediğiniz likörle de hamuru ıslatabilirsiniz. üzerinide arzuya göre süslersiniz

AFİYET OLSUN